Fakültemiz 2024-2025 Akademik Yılı Mezuniyet ve Yemin Töreni, Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi’nde büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştirildi.
Mezuniyet ve Yemin Törenimize, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Ersin Akıncı, Prof. Dr. Nuri Kahveci, Prof. Dr. Orhan Doğan, Prof. Dr. Hafize Öksüz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayten Oğuz, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Vehbi Şirikçi, Üniversite yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan programda, Fakültemiz birincisi Hediye Murat birincilik konuşmasını yaparak, eğitimi boyunca yanında olan ailesine, hocalarına ve tüm katkı sunanlara teşekkür etti. Ardından Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ayten OĞUZ ve ardın Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım’ın konuşmalarıyla program devam etti.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım ise törende yaptığı konuşmada, “Bu yıl yaklaşık 6100 öğrencimizi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Sevgili öğrenciler, çok çalışarak bu noktaya geldiniz. Kıymetli ailelerinizin katkısıyla bu başarıyı elde ettiniz. Eğitim, üniversiteyle sınırlı değildir. Ülkemizi daha güçlü ve özgür bir geleceğe taşımak için işinizi hakkıyla yapmaya devam edin.” dedi. Hocalara ve ailelere teşekkür eden Rektör Yasım, gençlere ise, “Sizler ülkemizin geleceği olan öğrencilerimizsiniz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.
Törenin devamında, Fakültemiz Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencisi Hediye Murat birincilik belgesini almaya hak kazandı ve yaş kütüğe plaket çakmanın gururunu kendisine ailesine ve bizlere yaşattı. Fakültede, dereceye giren diğer öğrencilere, protokol üyeleri ile birlikte ilgili Fakülte Bölüm Başkanları ve Öğretim elemanları tarafından başarı belgeleri takdim edildi.
Programın sonunda Bölüm öğrencileri ayrı ayrı sahneye davet edilerek hep bir ağızdan mezuniyet andını okuyarak keplerini fırlattı.
Törende Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri sahnede yerini alarak konuklarımızı müzik eşliğinde doyasıya eğlendirdi.
Tören, Protokol üyeleri ve mezun öğrencilerin günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.
DEKAN
